RSS 2.0 értesítő RSS 2.0

Keresés a honlapon
.

Legfrissebb oldalak

GIMP-pel festett húsvéti tojások. Húsvéti GIMP tojás
Húsvéti tojások festése egérrel és GIMP rutinokkal.
Hópehely motívum. Hópehely motívumok
Klónozás és alakítás Inkscape szűrőkkel.
Oszlopcsarnok fantázialényekkel. 3D oszlop
Csavart torony
Fantázialények
GIMP 2.8 ecsetdinamikával rajzolt oszlopok és fantázialények.
Absztrakt csigaház képe. Csigaház és társai
Alakzatcsoport ráfektetése tetszőleges útvonalra. Inkscape tanulmány és tutorial.
3D fogaskerekek. 3D fogaskerekek Inkscape-pel
Az Inkscape "Mozgás" kiterjesztés használatának egyik módja.
Régi és új gimp nyitólapja. GIMP 2.6 és 2.8
Néhány gyakorlati szempont a GIMP 2.8 használatával kapcsolatban.
  Fölfelé mutató nyíl.

Wilber.
A képek a GIMP 2.2.15, 2.4.2, 2.6.4 és 2.8 programmal, illetve Inkscape v0.47.1 programmal készültek a
Sourceforge logo.
és az Inkscape.org jóvoltából.


Creative Commons License
Adatvédelem
Utolsó frissítés: 2014 április

Hozzászólási lehetőségek

2009 július

Sajnos, nincs időm arra, hogy egy biztonságos, és jól működő hozzászólási rendszert tudjak telepíteni a honlapomra.

Hogy ennek hiánya mégse legyen olyan nagy, beiktattam egy közbenső lehetőséget. Az egyes oldalakhoz tartozó fontosabb képeket feltöltöttem a Picasa Improcyon webalbumokba, ahol a Picasánál regisztrált tagok beírhatják az adott oldalhoz, képhez tartozó megjegyzéseiket, kérdéseiket stb.

Az érintett képek mellett mostantól kezdve látható egy "Hozzászólás" (Hozzászólás feliratú gomb) feliratú gomb. Rákattintva a BÖNGÉSZŐ EGY ÚJABB OLDALON NYITJA MEG a webalbumbeli képet, hogy lapozni lehessen a Képjátékok leírása és a hozzászólási oldal között.

A képeket, visszamenőlegesen is, folyamatosan kapcsolom be a hozzászólási lehetőségbe.

Aki még nem ismeri a Picasát

A Picasa webalbumokba történő regisztráció ingyenes, és ugyancsak ingyenesen 1 Gbyte-nyi tárhely is jár vele. Előtte egy Google fiókot is kell nyitni, akinek még nincs, de az is ingyenes.

Google-fiók birtokában csak be kell jelentkezni a Picasa webalbumokba, s ezzel már voltaképpen meg is történt a regisztráció. Ekkor azonban rögvest érdemes átírni jó egynéhány adatot, ha nem akarjuk, hogy a Google felhasználónevünk (és abból, némi deduktív logikával az esetleges e-mail címünk) nyilvánosságra kerüljön.

Néhány érték beállítása

A böngészőnkben a Picasa webalbumokba bejelentkezés után a jobb felső sarokban kattintsunk a Beállításokra. Az alábbi kép az ezután betöltődő oldal egy részletét mutatja (Windows operációs rendszernél. A Linuxos vagy Mac-es felhasználók a megadott linkeken tájékozódhatnak a Picasa használatáról.)

  1. Írjuk át a becenevünket egy nekünk tetsző új adatra. A példában az Improcyont adtam meg, mert ezen a néven szereplek a saját honlapomon is. Utána nyomjuk le a Változtatások mentése gombot (legalul).
  2. Ezután az Ön galériájának URL-címénél először kattintsunk az 1. sorszámmal megjelölt, "Szeretne megadni egy új Google-felhasználónevet?" sorra, és az erre bejövő ablakban adjunk be egy új nevet. Ez most az improcyon88 lett, mert a sima improcyont nem fogadta el.
  3. A következő lépésben még mindig ennél a pontnál a 2. sorszámmal megjelölt az "URL-jének megváltoztatására" sorra kattintsunk, s itt a legördülő menüből válasszuk ki az imént beadott új felhasználói nevünket.
  4. Minden olyan oldalon, ahol alul megjelenik a "Változtatások mentése" feliratú gomb, mentsük el az újonnan bevitt adatainkat.
Picasa beállítások.
  1. A többi pontnál természetszerűleg mindenki állítsa be a neki tetsző értékeket. Csak még egy pontot emelek ki itt: az Adatvédelem és engedélyek alatt beállítható a Creative Commons licenc is (én pl. a by-sa, azaz Nevezd meg - Így add tovább verzióját használom). Az újrafelhasználás engedélyezésénél némi sakkjátékkal beállíthatjuk az általunk használt kombinációt, ha nem az alsó ablakban megjelenő szövegre, hanem az ikonokra figyelünk. A feltüntetett licenc neve például helyesen Nevezd meg! Így add tovább! (a mellékelt ábrán látható megoldás téves fordítás). Persze itt is mentsük el a Változtatásainkat
Picasa szerzői jog beállítási lehetőség.

A Picasának nemcsak webalbumai vannak, hanem fotórendezője is, ahonnan könnyen feltölthetjük a hálóra az offline elkészített albumainkat, felirattal ellátott, megcímkézett képeinket, akár eredeti méretükben is.

Ha valaki le szeretné tölteni az ingyenes fotókatalogizáló Picasát, akkor nem a Google saját oldalát ajánlom, mert arról nekem sehogy sem sikerült (még az összes kívánt beállítás után sem), hanem az Origo szoftverbázis Picasás oldalát (Windowsosoknak). A 10MB-os program Windows XP-re vagy Vistára telepíthető.

Végül egy (a bemutathatóság kedvéért csökkentett ablakméretű) offline Picasa képrendezőről készült képernyőkép. Hogy mennyi információ fér bele egy ablakába, az kinek-kinek a monitorán múlik.

Picasa offline kicsinyített ablakban.
 
Kezdőlap | GIMP tutorialok 1. | GIMP tutorialok 2. | Inkscape tutorialok | Képsorozatok | Honlaptérkép | Pihentetőül | Kapcsolat | Lap tetejére

Creative Commons License
Ahol másként nincs jelezve, a honlap tartalma a Creative Commons Nevezd meg!-Így add tovább! 3.0 Licenc feltételei szerint használható fel.
Szerző: Improcyon